Columniste die Trump beschuldigde van aanranding dient nu ook klacht in voor laster

Een columniste heeft maandag een klacht ingediend tegen de president van de VS, miljardair Donald Trump, wegens laster. Ze neemt de uitlatingen niet die Trump deed nadat zij hem beschuldigd had van aanranding in een warenhuis in New York twintig jaar geleden. De vrouw, E. Jean Carroll, kwam in juni naar buiten met het verhaal van aanranding en verkrachting. Ze zei dat Trump gewelddadig werd in een kleedkamer in warenhuis Bergdorf Goodman.

In haar klacht bij het Hooggerechtshof in New York beschuldigt ze de president van een "reeks valse en lasterlijke verklaringen", toen hij de verkrachting ontkende. Hij zei dat hij Carroll nooit had ontmoet en suggereerde dat haar beschuldigingen politiek en financieel gemotiveerd waren. "Hij besmeurde haar integriteit, eerlijkheid en waardigheid - allemaal in de nationale pers", klinkt het.

Carroll, die bewierookte columns schreef voor tijdschrift Elle, wil een schadevergoeding. "Ik doe dit voor iedere vrouw die ooit lastiggevallen is, aangerand, het zwijgen opgelegd, of vrijuit heeft gesproken waarna ze haar te schande maakten, belachelijk maakten, kleineerden en ontsloegen", zegt ze in een persbericht. "Niemand in dit land staat boven de wet, ook niet de president."

Het Witte Huis noemt Carroll maandag in een reactie "een bedriegster". "Het verhaal dat ze gebruikte om haar waardeloos boek te verkopen, is nooit gebeurd. Punt", zei woordvoerster Stephanie Grisham.

Trump wordt ervan beschuldigd meer dan tien vrouwen aangerand te hebben. Zelf ontkent hij ooit een misstap begaan te hebben.

bron: Belga