Coffee Break: Deze bedrijven bieden een gevarieerde loopbaan

Coffee Break: Deze bedrijven bieden een gevarieerde loopbaan

Het grote voordeel van grotere organisaties? De vele mogelijkheden om je loopbaan boeiend te houden, om op te klimmen en je plek in de organisatie te vinden.

Rond de tafel van de Coffee Break in Antwerpen-Centraal zitten niet toevallig grote organisaties. FOD Financiën, t-groep, Decathlon en Stad en OCMW Antwerpen hebben heel wat vacatures openstaan… en laten hun medewerkers sterk evolueren.

Hoe je dit van in het begin kan voelen? “Vroeger bleven starters in de lokale kantoren”, vergelijkt Amelie Gevers, Talent & recruitment manager bij t-groep. “Vandaag teken je je contract op onze hoofdzetel waardoor je meteen met de hele groep kennismaakt. Tegelijkertijd krijg je een peter of meter toegewezen waarbij je terecht kan met al je vragen.”

“Ook bij ons betrekken we iedereen bij het volledige verhaal, zegt Elise Feryn, directeur in opleiding bij Decathlon. “Zo betrekken we alle medewerkers bij het rekruteren van hun toekomstige collega's en staan alle vacatures open voor iedereen. Wanneer de job die je ambieert niet bestaat, kan je ze zelf creëren via eigen initiatieven en projecten. Zo ben ik vanuit een eigen project naar HR gegroeid.”

Laat de overheid bewegen

Ook bij een overheid in beweging is mobiliteit het sleutelwoord. “Onze nominatie voor de Talent Mobility Award van Ascento verduidelijkt dat we een wendbare onderneming zijn”, zegt Kurt Van Raemdonck, HR-manager van FOD Financiën. “We bouwen een positief verhaal terwijl we het aantal kantoren inkrimpen, medewerkers elders en anders inzetten en door besparingen om en bij de helft van de pensioenvertrekkers vervangen. Onze mensen werken autonomer en flexibeler, én zijn minder ziek.”

“Wij zijn heel benieuwd wat jij kunt bijdragen aan de stad, haar bewoners, bezoekers, bedrijven en studenten”, beklemtoont Nele Carpentier van Stad en OCMW Antwerpen. “Toon ons wat je wil bereiken met jouw talent. We zijn immers op zoek naar mensen die zich echt willen engageren, met liefde voor een bepaalde sector en onze stad. Eens gestart, werk je je in en leer je de stad kennen in al haar facetten. Van daaruit kan je later nieuwe mogelijkheden verkennen.”


Zoeken Stad en OCMW Antwerpen, FOD Financiën, t-groep en Decathlon u?

  • Decathlon zoekt sportieve afdelingsmanagers voor hun sportief bedrijf. Via vrijheid en autonomie leg je eigen klemtonen in projecten, waardoor je verder groeit.
  • Stad en OCMW Antwerpen zoeken ervaren leidinggevenden die een duidelijk beeld hebben van wat ze voor de stad willen en kunnen betekenen.
  • Fod Financiën zoekt alle mogelijke profielen: van IT'ers, over specialisten tot algemene leidinggevenden. Meebewegen met een overheid in beweging is cruciaal.
  • t-groep zoekt enthousiaste medewerkers die kunnen luisteren en een mooie bagage softskills hebben. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.


 

Nele Carpentier

Consulent communicatie bij Stad en OCMW Antwerpen

“Goede leidinggevenden zijn cruciaal. Waar zij inspireren, worden topresultaten neergezet!”

www.antwerpen.be?/?jobs

Kurt Van Raemdonck

HR-manager bij bij FOD Financien

“Via stages worden studenten meteen ondergedompeld in onze organisatie... met kans op een contract.”

www.jobfin.be?/nl

Elise Feryn

Directeur in opleiding bij Decathlon

“Geen onderscheid tussen verkopers, managers en directeur. Iedereen coacht elkaar.”

jobs.decathlon.be

Amelie Gevers

Talent & recruitment manager bij t-groep

“Als HR-specialist zetten we sterk in op ons eigen talent om dat van onze klanten te versterken!”

www.t-groep.be?/carriere.shtml