UP Coffee-app laat zien wat cafeïne doet met je lichaam en slaappatroon

UP Coffee-app laat zien wat cafeïne doet met je lichaam en slaappatroon

Een nieuwe app beweert dat het de invloed van cafeïne op uw slaappatroon en lichaam kan bijhouden. Het kan u precies vertellen hoeveel een kopje uw slaap zal beïnvloeden en wanneer u beter geen koffie of frisdrank meer drinkt.

De applicatie, die ontwikkeld werd door Jawbone Labs, helpt u meer te weten te komen over uw hoeveelheid cafeïne die u inneemt en zet dat in relatie met de slaaptijd. U krijgt daarna het effect te zien van de cafeïne op uw slaappatroon.

U kiest gewoon een type koffie, thee, energy drink of een andere cafeïnehoudende drank in de UP Coffee app om een visuele weergave  te krijgen van waar u zit op de tijdlijn van "volledig wakker en vol energie" (Wired) tot "klaar om te slapen" (Ready to sleep). Wanneer u de app synchroniseert met uw UP armband, zal UP Coffee analyseren hoe uw cafeïne-inname uw slaappatroon beïnvloedt.

Na het volgen van zowel de hoeveelheid cafeïne die u innam als uw slaap voor tien dagen, kan UP Koffie u vertellen hoeveel slaap u gemiddeld verliest voor elke 100 mg cafeïne die u binnenkrijgt. "Met miljarden mensen over de hele wereld die elke dag genieten van koffie, thee en andere cafeïnehoudende dranken, wil de UP Coffee app dagelijks inzichten met nieuwe informatie over cafeïne die voor u relevant zijn, leveren," zegt het bedrijf.

Het kan u vertellen hoeveel cafeïne in een kopje cafeïnevrije koffie zit (bijna half zoveel als een blikje cafeïnehoudende frisdrank) en dat het drinken van 3-6 koppen koffie per dag soortgelijke hydraterende eigenschappen kunnen bieden als water.

"We investeren zwaar in data, en als gevolg daarvan, leren we enorm veel over ons gedrag, hoe we dat kunnen veranderen en hoe we onszelf kunnen helpen onze doelen te bereiken," zei Travis Bogard, vice president productbeheer en strategie van Jawbone.

"Door gebruik te maken van deze inzichten in het UP-systeem, beginnen we mensen te helpen echte veranderingen te realiseren. Uit onze nieuwste gegevens blijkt dat er een sterk verband is tussen hoeveel we slapen en hoe we ons de volgende dag voelen. Dit zijn precies de soorten correlaties die krachtige motivators kunnen zijn voormensen op een dagelijkse basis."