Coca-Cola test papieren flesjes

Coca-cola gaat in de komende maanden in Hongarije een van zijn drankjes in papieren flessen aanbieden aan 2.000 consumenten. De papieren flessen hebben binnenin wel nog een laagje recycleerbaar plastic, en ook de dop is van plastic.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Coca-cola ontwikkelde het eerste prototype van de papieren fles via een samenwerking van zijn Brusselse onderzoeks- en ontwikkelingscentrum met het Deense verpakkingsbedrijf Paboco. Het uiteindelijke doel is een fles te maken die volledig als papier kan worden gerecycleerd.

De papieren fles, die dus wel nog een plastic binnenlaag heeft, is ook geschikt voor bruisende dranken. "Deze test is een belangrijke stap waarmee we kunnen beoordelen hoe de papieren fles het in de praktijk doet en hoe de consument erop reageert", zegt Stijn Franssen, R&D Packaging Innovation Manager bij Coca-Cola Europe.

Zwerfvuil

Coca-cola wil in West-Europa tegen 2025 al zijn verpakkingen inzamelen zodat er geen meer als zwerfvuil eindigen. Verder wil het bedrijf al zijn verpakkingen volledig recycleerbaar maken en moeten alle plastic verpakkingen minstens 50 procent gerecycleerd materiaal bevatten tegen 2023. In België zou die laatste drempel al overschreden zijn, met gemiddeld 62% gerecycleerd materiaal.