Coca-Cola overweegt cannabisdrankje te lanceren

Coca-Cola overweegt cannabisdrankje te lanceren

Concreet gaat het om drankjes met het bestanddeel CBD, oftewel cannabidiol, dat geneeskrachtige eigenschappen wordt toegeschreven. Het gaat om een boomende industrie, waar nu ook de grootste drankenfabrikant ter wereld op aast.

"We zijn de groei van CBD van dichtbij aan het opvolgen, als ingrediënt in functionele welness-drankjes overal ter wereld", bevestigt de woordvoerder van Coca-Cola, Kent Landers. "Er is nog geen beslissing genomen, maar de markt evolueert erg snel."

Volgens Bloomberg Televisie is de interesse te wijten aan het feit dat klassieke frisdranken slabakken, terwijl cannabis erg trendy is. Marihuana is in de Verenigde Staten een verboden softdrug, maar het medicinaal gebruik van cannabidiol wint wel aan belang.

Cannabis boomt 

De interesse van Coca-Cola is trouwens geen alleenstaand geval. Vorige maand kondigde Constellation Brands, de brouwer van Corona, al aan dat het 3,8 miljard dollar investeert om zijn belang in Canopy Growth, een Canadese producent van marihuana, te verhogen. Molson Coors Brewing is op zijn beurt een joint venture gestart met Hydropothecary om cannabisdrankjes in Canada op de markt te brengen. En Diageo, maker van Guinness-bier, voert gesprekken met minstens drie cannabisproducenten over een mogelijke samenwerking.

Coca-Cola diversifieerde de voorbije jaren al zijn aanbod. Naast de klassieke frisdranken maakt het concern ook fruitsappen, thee en water. Deze zomer kondigde het de overname van de koffieketen Costa aan.

Meest gelezen
 1. raphthumb

  Raphaëlla uit ‘Love Island’ trekt aandacht in bikini: «Beetje frisjes zo te zien» (foto)

 2. imkethumb

  Imke Courtois zwanger van eerste kindje: «Ik word alleenstaande mama»

 3. lesleythumb

  Lesley-Ann Poppe weert zich tegen kritiek op halfnaakte foto: «Ik kleed en gedraag me zoals ik wil»

 4. gloriathumb

  Gloria Monserez openhartig over naaktscènes: «Ik heb een voorbeeldfunctie als Ketnet-presentatrice»

 5. missthumb

  Miss België Chayenne Van Aarle opgenomen in ziekenhuis na zwaar auto-ongeluk