Coach Gennaro Gattuso en sportdirecteur Leonardo verlaten AC Milan

Coach Gennaro Gattuso en sportdirecteur Leonardo verlaten AC Milan

Coach Gennaro Gattuso en sportdirecteur Leonardo verlaten AC Milan, zo maakte de Italiaanse club bekend. Met Gattuso werd de overeenkomst in onderling overleg stopgezet. De Italiaanse voormalige international was achttien maanden in San Siro aan de slag. In november 2017 werd hij er aangesteld als vervanger van de ontslagen Vincenzo Montella, toen de club na veertien speeldagen pas op de zevende plaats stond. Uiteindelijk loodste hij de Rossoneri met een zesde stek in de Serie A toch nog richting de Europa League. In de Bekerfinale werd er kansloos verloren van Juventus. De 41-jarige Gattuso is een echt Milanees clubicoon en speelde in zijn carrière meer dan tien seizoenen voor de club. Na zijn spelerscarrière was de wereldkampioen van 2006 ook nog jeugdtrainer in Milaan.

In de lente van 2018 werd zijn overeenkomst tot medio 2021 verlengd en met heel wat verwachtingen werd er aan het nieuwe seizoen begonnen. Eind 2018 lag Gattuso na een reeks nederlagen en een vroegtijdige uitschakeling in de Europa League al onder vuur, op het einde van het seizoen zat er niet meer in dan een vijfde plaats, waardoor er opnieuw naast de vetpotten van de Champions League gegrepen werd. Stadsgenoot en eeuwige rivaal Inter ging op de slotspeeldag met het laatste ticket aan de haal en dat maakte het extra pijnlijk in de bestuurskamer.

Niet alleen Gattuso is weg bij Milan, Leonardo diende zelf zijn ontslag in. De voormalige Braziliaanse international was nog geen jaar aan de slag als sportdirecteur bij de club. Leonardo was al eerder actief bij de Rossoneri, als speler (1997-2001 en 2002-2003) en als coach (2009-2010). De Braziliaan werd als speler met Brazilië wereldkampioen (1994) en won ook de Copa América (1997) en de Confederations Cup (1997). Met Milan veroverde hij één landstitel (1998) en één Beker (2003). Als coach veroverde hij zijn enige prijs (Coppa Italia) met aartsrivaal Inter (2011), dat hij ook één seizoen trainde. Tussen juli 2011 en juli 2013 was Leonardo sportief directeur bij PSG en bij die club wordt hij nu genoemd als toekomstig afgevaardigd bestuurder.

bron: Belga