Club/Genk en Anderlecht/Standard kleuren eerste Super Sunday

Club/Genk en Anderlecht/Standard kleuren eerste Super Sunday

Speeldag zes schotelt de voetballiefhebber de eerste Super Sunday van het nieuwe seizoen voor. Club Brugge speelt 's namiddags gastheer voor KRC Genk, in de vooravond gaat Standard op bezoek bij Anderlecht. Met de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League kreeg het vertrouwen van Club Brugge woensdagavond een flinke boost. Philippe Clement hoopt na het Oostenrijkse LASK ook zijn ex-team Genk een hak te kunnen zetten in Jan Breydel. Maar de Limburgers zullen het hun kampioenencoach niet cadeau geven. De troepen van Mazzu begonnen met 3 op 9 aarzelend aan de competitie maar haalden uit de laatste twee wedstrijden wel 6 op 6 (0-4 in Beveren en 1-0 tegen Anderlecht). Het belooft een duel op het scherp van de snee te worden tussen de twee Belgische vertegenwoordigers in het kampioenenbal.

Zowat anderhalf uur nadat in Brugge is afgefloten, begint in het Lotto Park die andere topper tussen Anderlecht en Standard. De Rouches voeren het klassement aan en zakken dus vol vertrouwen af naar de Brusselse recordkampioen, waar (een geblesseerde) Vincent Kompany met zijn team nog steeds op een eerste driepunter wacht. Met 2 op 15 laat het fiere paars-wit alleen Eupen en rode lantaarn Waasland-Beveren achter zich. Keren Les Mauves eindelijk het tij of deelt Michel Preud'homme Sporting een nieuwe tik uit?

KV Mechelen en Moeskroen trappen de zesde speeldag vrijdagavond op gang in het AFAS-Stadion van Malinwa. Als er een winnaar uit de bus komt in het duel tussen de verrassende nummers drie en vier in het klassement, mag die zich (alvast tijdelijk) de fiere leider in 1A noemen.

Zaterdag staan drie wedstrijden op het programma. Eupen en Waasland-Beveren (voorlopig zonder coach na het ontslag van Custovic) hopen voor eigen publiek een eerste overwinning te boeken tegen respectievelijk STVV en Charleroi. Yves Vanderhaeghe ontvangt met Kortrijk zijn ex-ploeg Oostende.

AA Gent en Antwerp, die donderdag allebei nog Europees aan de bak moeten, sluiten de zesde speeldag zondagavond af. De Buffalo's ontvangen Cercle Brugge, de Great Old trekt naar Zulte Waregem.

bron: Belga