Club Brugge wordt ook vervolgd voor racistische geluiden tegen Standard

Club Brugge wordt ook vervolgd voor racistische geluiden tegen Standard

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt Club Brugge voor de racistische gezangen aan het adres van Paul-José Mpoku in de terugwedstrijd van de Beker van België tegen Standard. Tijdens het bekerduel van 8 februari in de halve finales van de Croky Cup moest Mpoku racistische spreekkoren aanhoren. Er werden ook allerlei projectielen naar de dug-out van de Rouches gegooid. Scheidsrechter Bart Vertenten en de aanwezige match delegate namen die incidenten op in hun verslag, waardoor de Bruggelingen vervolgd kunnen worden.

Blauw-zwart moet zich op vrijdag 26 februari om 14u30 verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, die in eerste aanleg bevoegd is voor spreekkoren. Club komt na Standard-coach Ricardo Sa Pinto (13u00), Mpoku (13u30) en Beerschot Wilrijk en Lierse (14u00) aan bod.

De competitieleider moet komende vrijdag al voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnen voor racistische spreekkoren aan het adres van Charleroi-speler Francis Nganga tijdens het competitieduel van 4 februari.

bron: Belga