Club Brugge op zoek naar tweede ronde

Club Brugge op zoek naar tweede ronde

Na de goede prestatie van Anderlecht in de Champions League kunnen er na de winterstop vier Belgische ploegen nog actief zijn in de Europa League. Dan moeten Club Brugge, Standard en Lokeren wel de drie punten pakken vanavond.

Voor Club Brugge zou winst op bezoek bij Torino groepswinst en plaatsing voor de tweede ronde betekenen. Club Brugge is in bloedvorm in de Belgische competitie en ook in de Europa League loopt het blauwzwart voor de wind. Na de 0-4 overwinning op Kopenhagen met sprankelend champagnevoetbal barst de selectie van Michel Preud'homme van het vertrouwen, maar de coach weet dat op bezoek bij Torino de droom snel kan omslaan in een nachtmerrie.

"Op Torino ben je nooit favoriet. Als we spelen zoals in Kopenhagen is dat nog geen garantie dat we hier ook winnen. Dit is een match waarin je misschien meer geduld moet tonen, anders loop je het risico zwaar op je kop te krijgen," waarschuwt de coach.

Oscar Duarte is iets minder voorzichtig en gaat uit van eigen kracht. "Het loopt uitstekend, dus ik zie geen reden om ons aan te passen aan de tegenstander. We gaan als altijd voluit voor de zege. Torino is wel een tactisch sterke ploeg en dus mogen we ons aan een spannende en tactische wedstrijd verwachten."

Standard en Lokeren kunnen zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Standard neemt het op tegen NK Rijeka. Rjieka staat laatste in de poule maar heeft wel hetzelfde aantal punten gesprokkeld als de Rouges. Standard moet dus winnen om nog kans te maken op de tweede ronde en Feyenoord, dat tweede staat met 6 punten, mag geen punten meenemen uit Sevilla. Rijeka is in eigen huis wel een geduchte tegenstander want het wist Feyenoord simpel te verslaan met 3-1 en pakte ook tegen Sevilla punten (2-2).

Ook Lokeren heeft nog zicht op de tweede ronde, maar moet daarvoor wel winnen van Legia Warshaw. De Poolse ploeg is al zeker van de tweede ronde na een 12 op 12 en dus kan Lokeren misschien profiteren van concentratieverlies bij de spelers van Legia. Jammer genoeg heeft Lokeren zijn lot niet meer in eigen handen want als Trabzonspor weet te winnen van Methalist Kharkiv, dat laatste staat met 0 punten, dan is de droom meteen voorbij.

Standard en Lokeren beginnen om 19:00u aan hun cruciale wedstrijd terwijl Club Brugge aftrapt in Turijn om 21:05u.