Club Brugge op zoek naar eerste punten in Europa

Club Brugge op zoek naar eerste punten in Europa

Op papier mogen de Denen dan wel de minst sterke tegenstander zijn in groep G, een gezondheidswandeling gaat het vanavond niet worden in het fraaie Telia Parken Stadion. Kopenhagen is in eigen huis al meer dan een jaar ongeslagen en staat ook dit seizoen aan de leiding in de eigen competitie, al deelt het de eerste plaats met Brøndby. Op de eerste speeldag kaapten de wit-blauwen bovendien een puntje weg op bezoek bij de Portugese topclub FC Porto, waar ze een half uur standhielden met een man minder.

Goede herinneringen

Club Brugge kreeg ondertussen tegen Leicester zijn zwaarste thuisnederlaag ooit aangesmeerd op het kampioenenbal (0-3). Vooral offensief bleek blauw-zwart erg onmondig tegen de Engelse landskampioen, een euvel dat sinds de voorbije week enigszins verholpen lijkt. In zijn laatste drie wedstrijden trof Club telkens drie keer raak, al was de tegenstand niet van hetzelfde kaliber. De West-Vlamingen kunnen zich ook optrekken aan hun vorige trip naar Kopenhagen (foto), waar ze ongetwijfeld nog goede herinneringen aan hebben. Twee jaar geleden maakte een ontketende Lior Refaelov de Denen eigenhandig af met een knappe hattrick (0-4).

Mijlpaal voor Simons

De Israëliër is er vanavond niet bij vanwege een blessure, net zomin als Brandon Mechele en Björn Engels. Trainer Michel Preud'homme recupereert voorin wel Felipe Gedoz, die afgelopen vrijdag tegen Excelsior Moeskroen nog ontbrak. Voor Timmy Simons kan het vanavond overigens een bijzondere wedstrijd worden. Als het Brugse ouderdomsdeken in actie komt, wat te verwachten is, speelt hij zijn 400ste match voor Club Brugge.

In het andere duel in groep G krijgt leider Leicester het bezoek van Laurent Depoitre en zijn ploegmaats bij Porto.