Club Brugge loopt verder uit na zuinige zege

In de competitie staat er voorlopig geen maat op Club Brugge. Ook Antwerp ging voor de bijl tegen de autoritaire leider (1-0), die zo nog verder uitloopt op de concurrentie.

Voor het eerst in dertien jaar stonden Club Brugge en Antwerp nog eens tegenover elkaar in een competitiewedstrijd. Naast zelden vertoonde veiligheidsmaatregelen en een kolkende sfeer in de tribunes van Jan Breydel, leverde dat weinig vuurwerk op.

Aanvallend bleken de bezoekers in de eerste helft niet echt in staat om thuisdoelman Horvath te verontrusten, terwijl Club zelf ook moeite had om voor gevaar te zorgen. Pas tien minuten voor de rust brak Decarli de ban. Na een schot van De Bock was de Zwitserse verdediger er als de kippen bij om de 1-0 in de rebound in doel te werken.

Tiende overwinning

In de tweede helft verkwanselde Wesley luttele minuten na de aftrap een uitgelezen mogelijkheid om de Brugse voorsprong te verdubbelen. De Braziliaanse aanvaller mikte een voorzet van Vormer van vlakbij over het doel van Bolat.

Die misser brak de thuisploeg bijna zuur op toen Antwerp in de laatste tien minuten een slotoffensief lanceerde. Zo moest Horvath zijn kunnen tonen op pogingen van Haroun en Oulare.

Het bleef bij 1-0, de tiende overwinning al in elf wedstrijden voor blauw-zwart. Dankzij die indrukwekkende cijfers lopen de West-Vlamingen nog verder uit aan de top van het klassement. Eerste achtervolger Charleroi, dat bleef steken op 1-1 in Lokeren, telt al acht punten minder.