Club Brugge geeft titel nog niet op

Op de zesde speeldag heeft Club Brugge zijn tweede zege op rij geboekt in play-off 1. De landskampioen versloeg Zulte Waregem met 2-1, waardoor de kloof met leider Anderlecht nog ‘maar' vier punten bedraagt.
Maarten

Vooraf deed Club-trainer Michel Preud'homme nog zijn beklag dat de bezoekers in Jan Breydel wél met hun sterkste opstelling aantraden, in tegenstelling tot een paar dagen eerder tegen AA Gent.

Het belette de thuisploeg niet om baas te zijn in de eerste helft, al eiste ook scheidsrechter Boucaut een hoofdrol op. Zo keurde hij twee doelpunten van Zulte Waregem af, terwijl Vanaken aan de overzijde een strafschop claimde. Op dat moment stond het al 1-1 na goals van Derijck, die geklungel van een onzeker spelende Butelle afstrafte, en Vanaken zelf.

Nog voor de rust scoorde ook de jonge Roemeen Rotariu zijn eerste voor blauw-zwart, dat na de pauze vooral moest knokken om de krappe voorsprong vast te houden.

Dankzij de tweede overwinning op rij wipt Club Brugge over AA Gent naar de tweede plaats in het klassement. De Buffalo's bleven zondag in eigen huis steken op een scoreloos gelijkspel tegen Anderlecht (0-0), dat de beste kansen bij elkaar voetbalde.

Na afloop liet trainer Hein Vanhaezebrouck weten dat Gent wat hem betreft uitgeteld is voor de titel. Club Brugge heeft op een week tijd vijf punten achterstand goedgemaakt en volgt nu op vier punten van de Brusselaars, die binnen twee weken nog naar Jan Breydel moeten.

In de strijd om de vierde plaats deed KV Oostende zondagavond al een goede zaak. De kustploeg boekte tegen Charleroi zijn eerste overwinning in play-off 1. Aanvoerder Siani scoorde halverwege de tweede helft het enige doelpunt vanop de stip: 1-0. Oostende nadert zo tot op twee punten van de Zebra's.