Club Brugge en Anderlecht op zoek naar tweede zege, ook Standard en Genk willen bevestigen

Club Brugge en Anderlecht op zoek naar tweede zege, ook Standard en Genk willen bevestigen

Standard trapt morgen (20u30) op bezoek bij Waasland-Beveren de tweede speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Club Brugge en Anderlecht, die hun seizoensopener overtuigend wonnen, gaan op zoek naar een tweede zege op rij. De landskampioen maakt de verplaatsing naar Moeskroen, terwijl paars-wit Oostende ontvangt. Voor Racing Genk, dat ook op de eerste speeldag indruk maakte, wacht een Limburgse derby tegen STVV. Michel Preud'homme miste zijn rentree vorig weekend met de Rouches niet, met een 3-2 overwinning tegen AA Gent. Tegen Waasland-Beveren zullen de Luikenaars op datzelfde elan willen doorgaan. Standard zal de drie punten echter niet cadeau krijgen. Waasland-Beveren wil voor eigen volk, na een 2-2 tegen Zulte Waregem, zijn eerste volle buit van het seizoen pakken. Bovendien zal trainer Yannick Ferrera, nog altijd wat rancuneus na zijn ontslag op Sclessin in 2016, zijn ex-club maar al te graag een hak willen zetten.

Met Eupen en Charleroi kijken op zaterdag (18u) twee ploegen elkaar in de ogen die hun opener verloren. De Oostkantonners gingen met de billen bloot bij Club Brugge (5-2), terwijl Charleroi thuis de zege aan Antwerp moest laten (0-1). Ook Cercle Brugge en Lokeren, die elkaar bekampen in Jan Breydel (20u), wonnen nog niet. Cercle haalde bij zijn terugkeer op het hoogste niveau een punt op Sint-Truiden (0-0), Lokeren kon geen vuist maken tegen Genk (0-4). Antwerp gaat op de Bosuil (20u) dan weer voor een zes op zes. Tegenstander Kortrijk zal zijn vel echter duur verkopen na de 1-4 pandoering tegen Anderlecht.

AA Gent wil zich later op zaterdag (20u30), na de nederlaag in Luik, op eigen veld herpakken tegen Zulte Waregem. De drie punten zijn eigenlijk een must voor de mannen van Yves Vanderhaeghe. Nieuw puntenverlies zou in de Ghelamco Arena pijnlijke herinneringen oproepen aan vorig seizoen, toen de Buffalo's hun start volledig misten en een tijdlang onderaan de stand bengelden.

Anderlecht zette zijn hoge ambities kracht bij op de eerste speeldag met een vlotte 1-4 zege op Kortrijk. De Brusselaars krijgen zondag (14u30) Oostende voor de kiezen. De ploeg uit de kuststad imponeerde in zijn opener tegen Moeskroen niet altijd, maar won met 2-1. Trainer Gert Verheyen wil tonen dat zijn team tegen een topploeg beter kan voetballen en een resultaat kan neerzetten.

Racing Genk imponeerde wel in zijn eerste wedstrijd. De Limburgers freewheelden over Lokeren (0-4) en moeten zondag (18u) aan de bak tegen Sint-Truiden. De Kanaries geraakten niet voorbij Cercle Brugge, maar kunnen hun seizoensstart helemaal goedmaken met puntengewin op het veld van de grote buur.

Moeskroen en Club Brugge sluiten om 20u de tweede speeldag af op Le Canonnier. De landskampioen toonde in de demonstratie tegen Eupen dat het misschien wel de topfavoriet is om zichzelf op te volgen. Moeskroen, zoals elk jaar getipt als (grootste) degradatiekandidaat, verloor op de eerste speeldag in Oostende en is bijgevolg nog puntenloos. Frank Defays en co kunnen met winst tegen Club de criticasters lik op stuk geven. Voor de Bruggelingen is het opletten geblazen, want begin september vorig jaar liepen ze in Henegouwen tegen hun eerste seizoensnederlaag aan.

bron: Belga