Club Brugge druipt af na afgang in Kopenhagen

Voor Club Brugge is de Champions League voorlopig een calvarietocht. Na de nederlaag tegen Leicester kreeg de Belgische kampioen ook op bezoek bij Kopenhagen een pak voor de broek: 4-0. De achtste finales halen wordt nu bijzonder moeilijk.
Maarten

Voor de tweede opdracht in groep G deed trainer Michel Preud'homme een beroep op dezelfde elf namen die afgelopen weekend Excelsior Moeskroen aftroefden met 0-3. Centraal achterin mocht Poulain zo opnieuw postvatten naast Denswil, die in de tweede helft een ongelukkige hoofdrol zou vertolken. Tien minuten na de pauze opende de Nederlandse verdediger met een domme own-goal de score voor de thuisploeg. Denswil schatte een strakke voorzet vanop de flank verkeerd in en devieerde de bal zo in eigen doel.

Rampzalige tweede helft

Een koude douche, want in de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, met elk één reuzekans. Zo moest Poulain op de lijn redding brengen op een kopbal van Cornelius, terwijl Claudemir zijn poging aan de overzijde pal op doelman Olsen mikte. Gesterkt door de gevleide voorsprong voerden de Denen na het eigen doelpunt van Denswil de druk op. Op het uur verdween de bal op de stip na een ingreep van opnieuw Denswil, al was de scheidsrechter behoorlijk streng. Butelle ranselde de flauw genomen strafschop van Augustinsson echter uit zijn doel, waardoor Club nog leefde. Izquierdo deed met zijn eerste geslaagde actie van de avond even de hoop oplaaien, maar een wereldgoal van de Deense aanvoerder Delaney drukte die al snel weer de kop in. Toen de Paraguyaan Santander er even later 3-0 van maakte was het kalf helemaal verdronken voor de Bruggelingen. In de toegevoegde tijd legde Jorgensen de pijnlijke eindstand vast op 0-4.

Europese lente ver weg

Na de 0-3 nederlaag op de openingsspeeldag tegen Leicester blijven de West-Vlamingen zo achter met nul punten en een beschamend doelsaldo van min zeven. Club staat laatste in groep G, al telt het slechts een puntje minder dan FC Porto. De Portugezen gingen zelf met het kleinste verschil onderuit in Leicester (1-0) en komen op de volgende speeldag, op 18 oktober, naar het Jan Breydelstadion. Laurent Depoitre bleef de hele wedstrijd op de bank.