Club Brugge deelt pandoering uit aan Antwerp

Club Brugge deelt pandoering uit aan Antwerp

Bij de thuisploeg, die na een 10 op 30 leider Genk niet verder wou laten uitlopen, kon trainer Ivan Leko niet rekenen op zijn geschorste aanvoerder Ruud Vormer en Stefano Denswil. In de spits kreeg Siebe Schrijvers een nieuwe kans. Bij Antwerp keerde Yatabaré terug op het middenveld. Lior Refealov, ex-Club Brugge, werd voor de wedstrijd door Club-voorzitter Bart Verhaeghe in de bloemetjes gezet.

2-0 aan de rust

In een nerveuze en gesloten eerste helft waren grote doelkansen schaars en werd er vooral gestreden op het middenveld. Blauw-zwart had het beste van het spel en kwam na 21 minuten spelen verdiend op voorsprong. Een scherpe voorzet van Dennis werd door niemand aangeraakt, en verraste zo doelman Bolat in de verste hoek.

Kort voor de rust stuurde Wesley met een lange bal achter de Antwerp-defensie zijn spitsbroeder Schrijvers diep. Met een magistrale baltoets in één tijd verschalkte die Bolat, hij verdubbelde zo de Brugse voorsprong tot 2-0 (40.). Een onherkenbaar zwak Antwerp kon geen vuist maken.

Brugge blijft domineren

Ook in de tweede helft zette een dodelijk efficiënt blauw-zwart zijn dominatie om in doelpunten. Mats Rits (54.) scoorde in de rebound de 3-0 en Dennis knikte een vrije trap van kapitein Vanaken onhoudbaar voorbij Bolat (65.). Faris Haroun knalde een zeldzame Antwerp-kans tegen de paal. Vijf minuten voor affluiten keurde scheidsrechter Wim Smet een kopbaldoelpunt van Jelle Van Damme af voor buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR werd de Antwerpse eerredder toch goedgekeurd. Club Brugge kwam niet meer in de problemen en Hans Vanaken bekroonde zijn sterke wedstrijd met een doelpunt vanop de stip (87.) na een fout op de doorgebroken Mata.

Door de overwinning nadert Club Brugge tot op vier punten van leider Racing Genk, dat zondagavond nog naar Eupen moet. Antwerp blijft hangen op de derde plaats.

 

Meest gelezen
 1. TMS_S2_afl02_K_003

  Verraadt dit fragment wie Flamme Fatale is in ‘The Masked Singer’? «Nooit gedacht dat ik haar zou herkennen in een paar pixels» (video)

 2. lottethumb

  Lotte Vanwezemael openhartig over liefdesleven: «Er is iemand die ik leuk vind»

 3. fabriziothumb

  OMG! De eerste beelden van ‘De Bachelor’: «Ik ben hier serieus in de war aan het geraken» (video)

 4. pieterthumb

  Pieter Loridon onder vuur nadat hij zich bewust laat besmetten: «Ongelooflijk gebrek aan respect»

 5. scheidsthumb

  Vrouwelijke scheidsrechter in tranen na gelekte naaktbeelden: «Ik wens dit niemand toe»