Clinton vindt Trump "ongeschikt" voor presidentschap

Clinton vindt Trump "ongeschikt" voor presidentschap

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft haar Republikeinse tegenstrever Donald Trump niet alleen "onvoorbereid" maar ook "door zijn temperament ongeschikt" voor het Witte Huis verklaard. In een toespraak rond buitenlands beleid zei de vroegere minister van Buitenlandse Zaken dat Trump niet betrouwbaar is om het Amerikaanse leger te leiden en om te gaan met zijn kernwapenarsenaal. "Ik denk dat de persoon die de Republikeinen nomineerden voor het presidentschap de job niet kan doen", zei de vroegere First Lady in San Diego (Californië).

De uitlatingen van de vastgoedmagnaat over zaken zoals het Amerikaanse engagement in de NAVO, Rusland, Noord-Korea, de proliferatie van kernwapens en het gebruik van foltering vertonen een gebrek aan kennis omtrent de VS en de wereld, zei Clinton.

Trump is volgens haar "niet geschikt voor een functie die kennis vereist, standvastigheid en een immens gevoel voor verantwoordelijkheid", zei de Democratische "hopeful". Volgens Clinton moeten de VS "vasthouden aan hun bondgenoten". Ze voegde eraan toe dat China en Rusland de Amerikaanse bondgenootschappen graag zouden zien verzwakken onder een mogelijk bewind van Trump. "Wanneer Donald Trump wint, zullen ze vieren in het Kremlin. Wij kunnen dat niet laten gebeuren".

bron: Belga