Clement (KRC Genk) en Preud'homme (Standard) moeten 5.000 euro betalen

Clement (KRC Genk) en Preud'homme (Standard) moeten 5.000 euro betalen

Trainers Philippe Clement (KRC Genk) en Michel Preud'homme (Standard) moeten 5.000 euro 'vergoeding' betalen aan de Pro League, nadat ze tijdens competitiewedstrijden uit de neutrale zone waren verwijderd door ref Lawrence Visser. Dat werd vandaag tijdens de Raad van Bestuur van de Pro League beslist. De uitsluiting van Clement dateert van 18 januari, toen Genk op bezoek ging bij STVV. Pozuelo maakte van de festiviteiten na de winnende 2-3 gebruik om even te drinken aan de zijlijn. Scheidsrechter Visser stond dat niet toe en strafte de Genkse draaischijf met een gele kaart, waardoor hij geschorst was voor de volgende competitiematch tegen Moeskroen. Clement ging verhaal halen bij de ref, maar werd meteen naar de tribunes verwezen.

Toen de VAR in de Clasico tegen RSC Anderlecht (2-1) op 3 februari een wereldgoal van Mehdi Carcela afkeurde, ging Preud'homme helemaal door het lint. De trainer van de Rouches werd op zijn Sclessin door scheidsrechter Visser naar de tribunes gestuurd. Een schorsing hield MPH er niet aan over, maar dus wel een boete van 5.000 euro.

Het interne reglement legt een 'vergoeding' op voor een staflid dat naar de tribunes verwezen wordt. Het bedrag gaat integraal naar maatschappelijke projecten van de Pro League.

bron: Belga