City doet wat het moet doen in Burnley

City doet wat het moet doen in Burnley

Manchester City heeft met een zuinige 0-1 zege op Burnley opnieuw de leiding in de Premier League overgenomen van Liverpool. De Citizens hebben met nog twee speeldagen te gaan één punt voorsprong op de Reds. Dankzij de zege van Liverpool vrijdagavond, stond City onder druk om hetzelfde te doen op Burnley. Het ging niet vanzelf voor de Citizens maar in de 63e minuut kon Sergio Aguëro dan toch zijn ploeg bevrijden met het enige doelpunt van de wedstrijd: zijn schot leek nog van de lijn gered te worden maar dankzij de doellijntechnologie kreeg Manchester City toch het doelpunt toegekend, 0-1.

Vincent Kompany stond de hele wedstrijd op het veld, Kevin De Bruyne ontbrak wegens een spierblessure opgelopen in de topper tegen Tottenham op 20 april. Bij Burnley ontbrak Steven Defour nog steeds met een kuitblessure.

In Frankrijk speelden Björn Engels en Thomas Foket 1-1 gelijk met Reims op Angers, Matz Sels hield de nul voor Strasbourg in een gelijkspel op Amiens en Baptiste Guillaume en Nîmes ging met zware 5-0 cijfers onderuit in Lille.

In de Chinese competitie hielp Marouane Fellaini zijn ploeg Shandong Luneng aan de zege tegen Wuhan Zall, dankzij een hattrick van Graziano Pellè (3-0). Yannick Carrasco kwam niet van de bank bij Dalian Yifang in een 4-1 nederlaag bij Beijing Guoan.

bron: Belga