Circulatieplan Gent - "Heb opmerking horeca nooit gehoord"

Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ontkent dat pizzakoeriers niet meer met hun brommer in het centrum van Gent zouden mogen rijden na de invoering van het circulatieplan. "Ik heb die opmerking van de horeca ook nog nooit gehoord op een vergadering". Het nieuws dat pizzakoeriers vanaf 3 april niet meer in de Gentse binnenstad mogen rijden, kreeg zaterdag heel wat weerklank, ook op sociale media. Horeca Gent reageerde bovendien dat dit niet het enige probleem is dat de kop opsteekt. "Een hotel dat zijn linnen wil laten leveren uit de wasserij? Het is maar één voorbeeld", aldus Laurens Roels van Horeca Gent.

Schepen Watteeuw reageert verbaasd op het nieuws over de pizzakoeriers. "Wij hebben vorige week nog samengezeten met Horeca Gent, maar die bemerking hebben wij toen niet gehoord. Integendeel: het probleem van voertuigen klasse B was al in november bekend". Volgens Watteeuw kan voor die B-bromfietsen een vergunning worden aangevraagd. Al kunnen pizza's ook geleverd worden met een bromfiets klasse A of met een (elektrische) fiets.

Ook het aangehaalde voorbeeld van het hotellinnen, is volgens Watteeuw al lang opgelost. "Ja, ook dat is al lang besproken. Maar ik ga maandag de mensen van Horeca Gent nog eens contacteren om mogelijk nieuwe problemen op tafel te brengen".

De schepen reageerde tenslotte ook op het verwijt dat men in Gent geen overgangsmaatregelen wil invoeren. "In Gent is al 20 jaar een voetgangersgebied in voege. We kunnen de klok toch niet terugdraaien en nu plots een overgangsfase voorzien voor zwaar vervoer?".

bron: Belga