Christian Bale komt heel wat bij voor filmrol

Christian Bale loopt er de laatste tijd bijna onherkenbaar bij. De ‘Dark Knight'-acteur is heel wat kilo's bijgekomen voor zijn hoofdrol in ‘Backseat'.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Christian Bale is klaar voor de winter. De Britse acteur draagt de laatste tijd heel wat extra kilo's met zich mee. Die heeft hij zich aangemeten voor zijn volgende film. Zijn geheim om veel aan te komen: "Ik eet de laatste tijd veel taarten".

Speelde al eerder met zijn gewicht

De Oscar-winnaar ondergaat de transformatie voor zijn rol als Dick Cheney. De voormalige vice-president van de Verenigde Staten onder George W. Bush is iets ronder dan Bale. Cheney wordt aanzien als een van de machtigste VP's ooit en heeft een grote rol gespeeld in de Amerikaanse invasie in Irak en Afghanistan.

Bale staat erom bekend om zijn gewicht aan te passen aan zijn rollen. Zo viel hij ontzetten veel gewicht af voor 'The Machinist'. Bale leefde in voorbereiding op die film op een dieet van een appel en een blikje tonijn per dag. Andersom kweekte hij heel wat spieren voor ‘American Psycho' en de ‘Dark Knight'-films.