Christelijke spoorbond legt eigen voorstel op tafel

Christelijke spoorbond legt eigen voorstel op tafel

De christelijke vakbond bij het spoor, ACV/CSC-Transcom, heeft deze namiddag een voorstel op tafel gelegd om een einde te maken aan het conflict over de kredietdagen. Dat meldt de bond in een persbericht. De vakbond stemt er onder meer mee in dat 15 november (Koningsdag) niet langer een wettelijke feestdag zou zijn bij het spoor en aanvaardt dat het aantal kredietdagen verminderd zou worden na een reeks ziektedagen. Hij stelt echter een vermindering voor "per schijf van 28 kalenderdagen afwezigheid wegens ziekte", waar de directie het eerder had over 18 dagen.

ACV stemt er ook mee in dat er via sociaal overleg nog gezocht wordt naar een bijkomende maatregel vanaf 2017, maar vraagt dan wel de belofte dat er tot 1 januari 2019 geen extra productiviteitsinspanningen meer worden gevraagd van het personeel.

"We hopen dat de directie tijdens het Sturingscomité van deze namiddag het voorstel van ACV/CSC-Transcom positief zal onthalen, zodat ACV/CSC-Transcom op korte termijn zijn instanties kan samenroepen", besluit de christelijke spoorbond.

Voor aanvang van de vergadering om 15.00 uur legden de vertegenwoordigers van de christelijke vakbond geen verklaringen af.

Het is niet duidelijk of dit voorstel is doorgenomen met de socialistische vakbond.

bron: Belga