Chris Froome start ondanks controverse seizoen in Andalusië

Chris Froome start ondanks controverse seizoen in Andalusië

Chris Froome (Team Sky) zal volgende week van start gaan in de Ruta del Sol, een vijfdaagse etappekoers door Andalusië. Dat heeft zijn team vandaag gemeld. De 32-jarige Brit ligt momenteel onder vuur na een positieve dopingtest, maar heeft hiervoor geen voorlopige schorsing gekregen. Het onderzoek naar de hoge dosis salbutamol die tijdens de Vuelta bij Froome werd aangetroffen loopt nog. De Brit heeft weliswaar toestemming om dat geneesmiddel te gebruiken om zijn astma te bestrijden, maar de aangetroffen dosis was veel hoger dan toegestaan. Hij kreeg geen voorlopige schorsing, waardoor Sky vrij is om hem te laten rijden.

Toch gaan geregeld stemmen op om Froome tijdelijk uit de koers te houden. Zo riep UCI-voorzitter David Lappartient vorige maand Team Sky op om de viervoudig Tourwinnaar te schorsen in afwachting van de beslissing van de UCI over zijn positieve dopingtest.

"Ik begrijp dat mijn situatie voor veel onzekerheid zorgt", reageerde Froome op de Sky-website. "Ik hoop dat de mensen zullen begrijpen dat ik tijdens het onderzoek bepaalde dingen niet kan bespreken. Maar niemand wil meer dan ik dat de zaken vooruitgaan. Ik heb er vertrouwen in dat alles opgehelderd zal worden en werk hard met mijn team om mijn steentje hierbij bij te dragen."

Froome deed drie jaar geleden voor het laatst mee aan de Ruta del Sol en schreef de etappekoers toen op zijn naam. De Brit won afgelopen jaar na de Tour ook voor het eerst de Vuelta. Na de achttiende etappe leverde hij een positieve test in.

bron: Belga