Chris Froome kent acht ploeggenoten die hem aan derde eindzege in Tour moeten helpen

Chris Froome kent acht ploeggenoten die hem aan derde eindzege in Tour moeten helpen

Team Sky heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de 103e Ronde van Frankrijk, die op zaterdag 2 juli van start gaat. De Brit Chris Froome gaat op jacht naar een derde eindzege, na 2013 en 2015. "Ik voel dat de vorm goed is", aldus Froome. "Ik heb het geluk dat ik zo'n sterk team ronde me heb. Dit jaar ben ik hongeriger dan ooit om succes te boeken." Mikel Landa behoort tot de selectie met heel wat klimgeweld. De Spanjaard was de kopman van Sky in de afgelopen Giro, maar moest in de 10e etappe ziek opgeven en zo zijn seizoensplanning aanpassen. Dat was ook het geval voor de Colombiaan Sergio Henao, die van medio april tot eind mei door zijn ploeg aan de kant werd gehouden omdat er een onderzoek liep naar afwijkende bloedwaarden in zijn biologisch paspoort. Uiteindelijk bleek de Internationale Wielerunie (UCI) hem nergens van te verdenken.

Naast Landa en Henao moeten de Nederlander Wout Poels, de Spanjaard Mikel Nieve en de Brit Geraint Thomas Froome bijstaan in de bergen. De Britten Ian Stannard en Luke Rowe zullen eerder hun kans gaan in de vlakke etappes. Met de Wit-Russische wereldkampioen Vasil Kiryienka heeft Sky ook een tijdritspecialist in de rangen.

Selectie: Chris Froome (GBr), Sergio Henao (Col), Vasil Kiryienka (WRu), Mikel Landa (Spa), Mikel Nieve (Spa), Wout Poels (Ned), Luke Rowe (GBr), Ian Stannard (GBr), Geraint Thomas (GBr)

bron: Belga