Chris Evans is de nieuwe presentator van Top Gear

Chris Evans is de nieuwe presentator van Top Gear

De BBC heeft eindelijk de vervanger van Jeremy Clarkson bekend gemaakt. Chris Evans zal het stokje overnemen van de controversiële presentator van het populaire programma Top Gear. Naar verluidt tekende Evans een driejarige deal met de omroep.

Aanvankelijk ontkende Evans alle geruchten. "Het is niet alleen niet waar maar ook absolute onzin," zei Evans op de radiozender. "Het zal zelfs nooit gebeuren," zei hij stellig.

Nu maakt Evans een bocht van 180°. "Ik ben enorm blij want Top Gear is mijn meest favoriete programma aller tijden, gemaakt door een aantal briljante geesten die van auto's houden en begrijpen hoe het ongelooflijk ingewikkelde toch begrijpbaar, moeiteloos en leuk kan overgebracht worden."

"Ik beloof dat ik alles zal doen wat ik kan om de show te respecteren," voegde hij eraan toe.

Volgens Kim Shillinglaw, een medewerker van BBC Two, is Evans de perfecte keuze om de show vooruit te helpen met zijn kennis en passie voor auto's en zijn "pure inventiviteit en onvoorspelbaarheid".

Wie Evans zal begeleiden in de show werd niet bekend gemaakt, maar volgens geruchten is Nick Knowles een van de kandidaten aangezien hij in gesprek is met de BBC over de toetreding van het team.