Chris Brown opgepakt in Parijs op verdenking van verkrachting

Chris Brown opgepakt in Parijs op verdenking van verkrachting

De Frans krant Le Figaro stelt, op basis van contacten met de Franse politie, dat Chris Brown vorige week dinsdag ging stappen in het centrum van Parijs. In dansclub Le Crystal ontmoette hij verschillende vrouwen.

Een daarvan nodigde hij uit mee te gaan naar zijn hotel. Daar zou het misbruik hebben plaatsgevonden. De vrouw zou in de hotelmaker niet alleen door Brown zijn verkracht maar ook door zijn lijfwacht en een goede vriend. Of die laatste twee zijn aangehouden, is nog niet duidelijk.

Niet het eerste incident

Brown is wel vaker in het nieuws geweest vanwege ontoelaatbaar gedrag jegens vrouwen. Zo gaf hij toe schuldig te zijn geweest aan het mishandelen van zijn voormalige vriendin Rihanna en zou hij ook een andere vriendin in haar gezicht geslagen hebben.

In 2017 was Brown ook al betrokken bij een zaak die in eerste instantie leek op verkrachting. Ook toen deed een vrouw, die hij had ontmoet in een Amerikaanse club, aangifte tegen hem, omdat ze stelde door de ster te zijn misbruikt.

Uiteindelijk liep het nog goed af voor de zanger, omdat de recherche geen bewijzen kon vinden voor het vermeende misbruik. Brown werd niet veroordeeld.