Chris Brown moet concerten in Canada afgelasten

Chris Brown moet concerten in Canada afgelasten

Chris Brown heeft laten weten dat zijn concerten in Canada niet zullen doorgaan. En dat slechts een paar uur voordat zijn eerste concert had moeten beginnen. Toen pas kreeg de Amerikaanse popartiest te horen dat hij niet welkom is in Canada.

Via zijn Twitter account bracht hij zijn fans op de hoogte. De 25-jarige r&b-zanger deed dat op zijn manier. "De goede mensen van de Canadese overheid hebben mij de toegang geweigerd." De zanger heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Niet alleen het concert in Montreal ging hierdoor niet door, maar ook de show in Toronto op woensdagavond moest afgezegd worden. Volgens Brown waren beide optredens uitverkocht.

Live Nation, de tournee-organisator, gaf 'immigratieproblemen' op als reden voor de annulatie van de shows. In de Canadese wet staat dat mensen die zijn veroordeeld voor geweldpleging de toegang tot het land kan worden geweigerd. In 2009 werd Chris Brown veroordeeld voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin Rihanna.

Brown liet weten dat hij deze zomer terug komt en hopelijk dan zijn Canadese fans kan zien. Of het hem dan zal lukken om Canada binnen te komen is niet zeker.