Chinese toerist brengt 12 dagen door in Duits vluchtelingencentrum dankzij verloren portefeuille

Chinese toerist brengt 12 dagen door in Duits vluchtelingencentrum dankzij verloren portefeuille

Nadat de portefeuille van mr. L. gestolen werd in Heidelberg, ging hij naar het gemeentehuis om aangifte te doen. De reiziger was ervan overtuigd dat hij in het politiekantoor was en vulde het formulier dat hem werd voorgeschoteld zonder talmen in. Vervolgens werd hij weggebracht naar het asielzoekerscentrum van Dülmen, zo'n 360 kilometer van Heidelberg. Omdat hij Mandarijn spreekt en de situatie niet begreep, ging meneer L. gedwee mee.

"Hij deed wat hem gevraagd werd", verklaart Cristoph Schlüterman van het Duitse Rode Kruis. Hoewel de medewerkers van het centrum hun bedenkingen hadden bij de nette kleding van de Chinees, werd hij niet anders behandeld. Hij kreeg een bed, voedsel en een beetje geld. "Hij gedroeg zich anders dan andere vluchtelingen. Hij bleef maar proberen om zijn verhaal aan andere mensen te vertellen, maar niemand begreep hem. Bovendien vroeg hij zijn paspoort terug, wat het tegenovergestelde is van wat de meeste vluchtelingen willen", aldus Schlüterman bij The Guardian.

Met behulp van Google Translate en een lokale Chinese restaurantuitbater, kon de toerist eindelijk duidelijk maken dat hij geen asiel wou aanvragen, maar wou doorreizen naar Frankrijk en Italië. Na twaalf dagen aan bureaucratische flaters werd de man opnieuw vrijgelaten en kon hij zijn reis verderzetten.

"Hij zei dat de realiteit niet strookt met zijn verwachtingen van Europa. Maar wat verwacht je als je toerist twaalf dagen op een veldbed in een vluchtelingencentrum laat slapen?", besluit Schlütermann, die nog toevoegde dat meneer L. niet kwaad was over het voorval, maar wel tevreden dat hij mocht vertrekken.

Foto Pixabay