Chinese slaat fles cognac achterover in poging beveiliging te omzeilen

Chinese slaat fles cognac achterover in poging beveiliging te omzeilen

Een Chinese vrouw mocht eerder deze week een vliegtuig niet betreden omdat ze te dronken was. De vrouw had maar liefst een volledige fles cognac achterovergeslagen. Dat meldt de South China Morning Post.

De vrouw, waarvan enkel de naam Zhao gekend is, was op weg naar huis na een trip naar de Verenigde Staten en moest in de Internationale Luchthaven van Peking overstappen naar een binnenlandse vlucht. In de luchthaven kreeg ze het nieuws dat ze de fles Rémy Martin, die ze in de VS had gekocht, niet aan boord mocht brengen omdat het volume groter was dan 100 milliliter.

Zhao wou haar dure aankoop niet verloren laten gaan en besloot dan maar de hele fles in één keer leeg te drinken. De toegang tot het vliegtuig werd haar echter nog steeds ontzegd, dit keer omdat ze te dronken was. Politieagenten troffen haar helemaal bezopen aan, terwijl ze gillend over de grond rolde.

De agenten vonden er niet beter op dan de beschonken vrouw in een rolstoel te zetten en haar roes te laten uitslapen in een kamertje op de luchthaven, onder toezicht van medisch personeel.

Enkele uren later ontwaakte Zhao. Ze bedankte de politie voor hun zorgen, trommelde haar familie op en keerde eindelijk naar huis.