Chinese politie krijgt afdeling in Rome en Milaan

Politiediensten beperken zich doorgaans tot een land of een politiezone, maar de Chinese ordediensten werken nu grensoverschrijdend. Na een akkoord tussen China en Italië zullen agent uit het Verre Oosten nu ook patrouilleren in Rome en Milaan. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het doel van de patrouilles is om Chinese bezoekers een gevoel van veiligheid te geven tijdens hun verblijf aan het mediterraanse land. Vanaf maandag is een proefperiode aan de gang. Twee officieren, die zowel het Mandarijn, het Italiaans als het Engels machtig zijn, patrouilleren twee weken lang door de zakendistricten van Milaan en de toeristische hotspots van Rome.

Volgens Angelino Alfano, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, zal het programma uitgebreid worden naar andere Italiaanse steden als de proefperiode een succes blijkt. De bilaterale overeenkomst zal in dat geval ook verder uitgediept worden, aangezien "China een fundamentele rol speelt in het lot van de wereld. Met dit initiatief tonen we de Italiaanse burgers dat hun staat de handen in elkaar slaat met een groots land. Dit teamwork is in het belang van de veiligheid van iedereen, zowel de inwoners van Italië als de Chinese bezoekers", aldus Alfano.

De minister voegde ook nog toe dat Italiaanse agenten dezelfde oefening zullen maken in Peking en Shanghai.

Foto AFP / F. Monteforte