Chinese kledingzaak bant Chinese klanten uit haar winkel

Chinese kledingzaak bant Chinese klanten uit haar winkel

Een kledingwinkel in Peking is in een proteststorm geraakt nadat het een teken ophing dat Chinese klanten verbood om de winkel te betreden. De winkel wordt aangeklaagd voor racisme nadat het een teken op hing dat luidt: "Chinese klanten niet toegelaten, behalve het personeel."

Eén van de medewerkers verklaarde waarom de winkel besloot het controversiële verbod te gebruiken. "Chinese klanten zijn vervelend. De vrouwen proberen vaak veel kleding, maar kopen uiteindelijk niets." De winkel werd ook gedwongen door een buitenlandse klant om 4000 euro te betalen nadat zijn portemonnee gestolen was en op de bewakingscamera duidelijk werd dat een Chinese klant verantwoordelijk was.

Een ander lid van het personeel gaf echter een andere reden voor het verbod. "Eigenlijk dient het om rivalen ervan te weerhouden onze kledingontwerpen te kopiëren."

Het bod veroorzaakt veel commotie op sociale media in China. Weibo-gebruikers vragen zich af of dit nog steeds China is. Een ander heeft het over "pesten op de eigen stoep". Een juridisch expert echter heeft uitgelegd dat het verbod inderdaad discriminerend is, maar dat de eigenaar van de winkel daar de wet niet mee overtreedt aangezien er in China geen wettelijk verbod op rassendiscriminatie bestaat.