Chinese ingenieur bouwt eigen echtgenote

Een Chinese ingenieur was de zoektocht naar zijn droomvrouw beu. Daarom besloot hij haar zelf te bouwen. Hij trouwde vorige vrijdag met de vrouwelijke robot.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De 31-jarige Zheng Jiajia is een specialist in artificiële intelligentie. Na een jarenlange zoektocht naar zijn perfecte echtgenote, die op niets uitdraaide, besloot hij haar maar zelf te bouwen. Zo was de robot Yingying geboren.

Ze kan tekeningen en Chinese tekens herkennen en zelfs enkele eenvoudige woorden zeggen. Maar dat is voor Jiajia niet voldoende, hij wil haar nog verder verbeteren zodat ze ook kan stappen en helpen met eenvoudige klusjes in het huishouden.

Vorige vrijdag trouwde de man met zijn robot. Zijn moeder en een paar vrienden waren aanwezig, zij bleken begrip te hebben voor zijn beslissing: "Hij raakte echt gefrustreerd door het feit dat hij maar niet de ware voor zichzelf vond."

Volgens de Britse robotexpert dr. David Levy zal deze trend enkel toenemen in de toekomst. "Op dezelfde manier als seks met robots in de lift zit", zegt de expert. "Dat zal op termijn zelfs leuker zijn dan seks met andere mensen, omdat ze steeds aantrekkelijker worden."