Chinese baas beboet werkgevers omdat ze zijn berichten niet liken

Chinese baas beboet werkgevers omdat ze zijn berichten niet liken

Zo'n 200 werkgevers van een reisorganisatie in het oosten van China hebben een boete van 50 yuan (6,65 euro) gekregen, omdat ze niet reageerden op een bericht van de baas op het Chinese netwerk Weibo. De werkgevers werden gevraagd om te reageren op het bericht. Zij die dat niet deden, werden op "gepaste manier bestraft", volgens marketingmanager Zhao Ruxin aan Beijing Youth Daily. De bedoeling van de oefening was om de werkethiek bij jongere werknemers te verbeteren.

De medewerkers van het reisbureau waren echter niet onder de indruk van de maatregel. Een iemand beweert dat ze niet gewaarschuwd waren, terwijl een andere het boetebeleid aanklaagt. Blijkbaar kunnen werknemers zich ook aan een financiële straf verwachten als ze niet de tas met het logo van het bedrijf gebruiken.

De baas zal het worst wezen. In een ander, lang bericht verklaart hij dat het "fantastisch is dat zoveel mensen onze bedrijfscultuur begrijpen. Niemand is gelukkig wanneer ze een boete krijgen, maar de zaak is afhankelijk van promotie door werknemers", aldus Zhang.

AFP / F. Dufour