Chinees techbedrijf verplicht werknemers om 10.000 stappen te zetten

Chinees techbedrijf verplicht werknemers om 10.000 stappen te zetten

"Waarom moet ik wandelen als ik mijn werk goed doe?", reageert Hu bij Chongqing Evening News. De man moest van de HR-dienst van zijn werkgever, een ongenoemd technologiebedrijf, een applicatie installeren waarmee ze zijn stappen kunnen bijhouden.

Haalt hij het vooropgestelde doel niet, dat moet Hu 50 à 100 push-ups doen. "Veel van mijn collega's gaan nu samen wandelen tijdens de lunchpauze, in plaats van computerspelletjes te spelen." Zelf wandelt de werknemer nu twintig minuten naar het metrostation om het aantal stappen te halen.

Het anonieme bedrijf verdedigt zijn nieuwe maatregel in de Chinese krant. "Veel van onze medewerkers zitten de hele dag op kantoor en moeten soms ook overuren kloppen. Hoewel ze nog jong zijn, hebben velen al nek- of schouderklachten. Daarom hebben we de 10.000 stappen verplicht, zodat ons personeel gezonder leeft", aldus een een woordvoerder. Medewerkers die actief sporten, zijn vrijgesteld van het programma.

Langdurig zitten is al in verband gebracht met aandoening als obesitas, diabetes, hartziekten en zelfs darmkanker. De maatregel heeft dus ongetwijfeld zijn voordelen, maar de inmenging van de werkgever gaat misschien toch iets te ver.