Chinees bouwbedrijf bouwt wolkenkrabber van 57 verdiepingen in 19 dagen

Chinees bouwbedrijf bouwt wolkenkrabber van 57 verdiepingen in 19 dagen

Een Chinees bouwbedrijf beweert dat het ‘s werelds snelste bouwer is nadat het een gebouw van 57 verdiepingen hoog bouwde in 19 dagen in het centrum van China.

Het bedrijf, ‘The Broad Sustainable Building Company', zette het gebouw op met behulp van een modulaire methode. Elke dag werden zo drie verdiepingen in elkaar gezet.

“Met de traditionele methode moet een wolkenkrabber steen voor steen worden opgebouwd. Maar met onze methode moeten we gewoon grote blokken in elkaar zetten”, vertelt ingenieur Chen Xiangqian.

Zo'n modulaire aanpak werd al eerder gebruikt in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika. Ondanks de opmerkingen van sommige critici dat deze methode leidt tot een heel uniform stadsbeeld, beweren werknemers van het Chinees bedrijf dat het een heel aantrekkelijke manier van werken is. Het wordt mogelijk om veilig, betrouwbaar en snel een wolkenkrabber uit de grond te stampen.

Het bedrijf heeft de ambitie om de grootste wolkenkrabber van de wereld te bouwen. 220 verdiepingen bouwen in slecht drie maanden tijd, dat is het plan.