China richt gigantisch quarantainecentrum op: plaats voor 4.000 mensen (foto's)

China richt gigantisch quarantainecentrum op: plaats voor 4.000 mensen (foto's)

Sinds de lente van 2020 heeft het Aziatische land de epidemie grotendeels afgeremd met quarantaines, controles van reizigers uit het buitenland, controles op verplaatsingen en verplichte coronatesten. Sinds halverwege mei is in China maar één dode geregistreerd, namelijk vorige week.

De laatste weken worden opnieuw honderden gevallen van Covid-19 gemeld, en dat geeft aanleiding tot nieuwe maatregelen. Ook al zijn de cijfers nog niet te vergelijken met die van Europa of van de Verenigde Staten, toch wordt testen opnieuw verplicht, en moeten veel mensen terug in quarantaine.

Geprefabriceerde witte kamers

De broeihaard die woedt in Shijiazhuang (11 miljoen inwoners), hoofdstad van de provincie Hebei (Noord) waarin Peking ligt, was voor de autoriteiten een aanleiding om een gigantisch quarantainecentrum te laten bouwen. Daarin kunnen risicopersonen worden afgezonderd.

Honderden werknemers zijn ondertussen met hijskranen geprefabriceerde witte kamers beginnen plaatsen op een uitgebreid terrein in de buitenwijken van de stad. Het is een beeld dat doet denken aan vorig jaar, toen in enkele dagen tijd ziekenhuizen werden gebouwd in Wuhan.

Warm water en wifi

Het quarantainecentrum zal uitgerust worden met badkamers, warm water, wifi en airconditioning. Als het klaar is, binnen enkele dagen volgens de media, zal het contactgevallen opvangen.

(Lees hieronder verder.)

[gallery link="none" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="1021973,1021974,1021972,1021976,1021977"]

Chinees Nieuwjaar

China is waakzaam, een paar weken verwijderd van de vakantieperiode voor Chinees Nieuwjaar (11-17 februari). Die periode veroorzaakt meestal een massale toestroom van mensen die naar huis terugkeren om samen met hun familie het belangrijkste feest van het jaar te vieren.

Meest gelezen
 1. stephanie-studer-KBehqzCvWuw-unsplash

  Dankzij deze truc laten fruitvliegjes je fruitschaal voortaan met rust

 2. christian-erfurt-sxQz2VfoFBE-unsplash

  Zes oorzaken (en oplossingen) van chronische vermoeidheid

 3. tingey-injury-law-firm-veNb0DDegzE-unsplash

  Man die ex-vrouw live op sociale media in brand steekt krijgt doodstraf

 4. pexels-cottonbro-5712686

  Net op tijd voor Halloween : Wat is een « spookdrol » ?

 5. sandi-benedicta-2KEo2FL1n9o-unsplash

  BIZAR. Deze Belgische specialiteit is volgens The Guardian dé kooktrend van de winter