Chihuahua Frida was een dag de burgemeester van San Francisco

Chihuahua Frida was een dag de burgemeester van San Francisco

Frida, een chihuahua, was dinsdag de burgemeester van San Francisco. Het hondje riep op tot een betere bescherming van de dierenrechten en verplichte het aaien over de buik. Haar eendaagse burgemeesterschap werd mogelijk gemaakt door een bod van 5000 dollar van de eigenaar, Dean Clark, tijdens een fundraiser voor Animal Care and Control in de stad.

De vierbenige burgemeester spendeerde haar tijd met het bekijken van de stad en het bijwonen van de raad van toezichthouders, waar haar menselijke tegenhanger, burgemeester Ed Lee, haar vernoemde in zijn toespraak. Uiteindelijk hield ze een persconferentie op de trappen van het stadhuis en kreeg ze een pensioen-pakket dat bestaat uit speelgoed en een geschenkmand.

Frida solliciteerde al jaren naar het burgemeesterschap. Ze rijdt jaarlijks door de stad op de St. Patrick's Day Parade en bewoont elke maand vergaderingen van de San Francisco Chihuahua Meet Up Group bij in het park. Ze geniet ook van kip met rijst en lange wandelingen in de parken van de stad.

"Ze is de beste hond die ik ooit heb gehad," zei Clark, die een reddingsorganisatie For The Love Of Dog USA leidt, op de persconferentie. "Ze is een heel bijzondere, relaxte en erg intelligente hond."

Frida was ook erg populair bij de inwoners van de stad die al vroegen of ze zich kandidaat wilde stellen voor de presidentsverkiezingen. "Misschien gaat ze wel voor gouverneur," lachte Clark.