Check-in: Paris, c'est l'amour...

Check-in: Paris, c'est l'amour...

Janne Vandevelde

Samen griezelen

Foto Flickr

Als je je geliefde stevig in je armen wilt sluiten, is er in Parijs één adres: de catacomben. De 300 kilometer lange gangen bevinden zich diep onder de Franse hoofdstad en zijn volgestouwd met… menselijke resten. Toen in de achttiende eeuw de kerkhoven vol begonnen te raken, stapelden de Parijzenaars botten en schedels keurig op in een verlaten kalksteengroeve onder de stad. De catacomben vormen de laatste rustplaats van zo'n zes miljoen mensen. Tijdens de Franse Revolutie en Tweede Wereldoorlog werden de duistere gangen gebruikt als schuilplaats. Menig avonturier die het gangennetwerk binnendrong, werd nooit meer teruggevonden. Een horrorfilm, maar dan in het echt.

1 av. du Colonel Henri Rol-Tanguy

75014 Paris

www.catacombes.paris.fr

Samen kirren

Instagram @jardindacclimatation

In Le Jardin d'Acclimatation schreeuwen jij en je date het uit van plezier. Het kleine pretpark bevindt zich aan de voet van het moderne museum Foundation Louis Vuitton, net buiten de ring van Parijs. Weinig toeristen vinden de weg naar dit park, helemaal onterecht overigens. Napoleon III himself richtte hier in 1860 een zoo op en daarmee is Le Jardin het oudste pretpark van Frankrijk. Een elegant alternatief voor het dure en drukke Disneyland. In Le Jardin geniet je van een romantisch boottochtje of een achtbaan die je kriebels in de buik geeft. Een rollercoaster aan emoties dus!

Rue du Bois de Boulogne

75116 Paris

www.jardindacclimatation.fr

Samen smullen

Instagram @monsieur_bleu

Wil je de Eiffeltoren bewonderen, maar je niet tussen horden toeristen wagen? Tast dan diep in je buidel en reserveer een tafel bij Monsieur Bleu, een uitstekend restaurant in Palais de Tokyo. Het valentijnsmenu kost je meer dan 100 euro per persoon, maar het magnifieke uitzicht op de Eiffeltoren krijg je er gratis bij. Voor Valentijn mag het net dat tikkeltje meer zijn,  toch?

20 Avenue de New York

75116 Paris

www.monsieurbleu.com

Samen blozen

Foto Solve Sundsbo

De avond afsluiten doe je met rode oortjes in Le Crazy Horse. Dit beroemde cabaret brengt burlesqueshows van het allerhoogste niveau. Sensualiteit met een knipoog, al is een avond vertier er best prijzig. Een goedkoper alternatief is het gezelschap Le Cabaret Burlesque de Valentina del Pearls. Zij verrassen je met humoristische burlesqueshows op een bootje op de Seine, elke vrijdag en zaterdag om 23 uur.

12 Avenue George V

75008 Paris

www.lecrazyhorseparis.com

www.cabaret-burlesque.com