CHECK-IN. Halloween: wat je niet mag missen in de pretparken

CHECK-IN. Halloween: wat je niet mag missen in de pretparken

Disneyland Paris

Tot 3 november

Het Halloween-seizoen is volop bezig bij Mickey en zijn vrienden. De Disney-schurken nemen het park over en verwelkomen een nieuw lid: Ursula, de vijand van de kleine zeemeermin. Terwijl alle Disney-sterren hun Halloween-kostuums aantrekken, kunnen bezoekers ook een nieuwe versie van de attractie Phantom Manor ontdekken. Op 26 en 31 oktober kan je Disneyland Paris tot 2 uur 's nachts beleven, op het ritme van de dj-sets van Mike Williams en Ofenbach. Sommige attracties, waaronder Big Thunder Mountain, blijven dan ook open tot in de vroege uurtjes.

Foto Disneyland Paris

Europa-Park

Tot 2 november

Tot 2 november kan je elke avond (behalve op 28 en 29 oktober) vanaf 18u45 in het park terecht voor de Traumatica-horror nights. Tijdens deze horrornacht (toegankelijk vanaf 16 jaar) vechten bezoekers met monsters, verdeeld in vijf facties. Iedereen moet zijn kamp kiezen. Voor de gelegenheid blijven ook verschillende attracties open, waaronder Pegasus - The Night Coaster. Op 31 oktober kan je tot 2 uur 's ochtends gaan feesten in het gezelschap van een heleboel dj's.

Foto Europa-Park

Bellewaerde

Tot 2 november

Tijdens het griezelseizoen organiseert het Belgische park een Halloween Night op vrijdag 25 oktober (voor 16 jaar en ouder), van 18 tot 23 uur. Je koelbloedigheid wordt dan op de proef gesteld door meer dan 75 personages die maar één opdracht hebben: je hartslag de hoogte in jagen. Bellewaerde plant ook nocturnes tot 21u op 26 en 31 oktober, en op 1 en 2 november.

Foto Bellewaerde

Domein van de Grotten van Han

Tot 3 november

Van 26 oktober tot 3 november neemt de Halloween-gekte het Domein van de Grotten van Han over, met een kleurrijk programma: decors, animaties en ‘Hanlloween' nocturnes, overgoten met fantastische personages die het Domein zijn binnengevallen... om jong en oud te doen rillen van plezier!

Foto Domein van de Grotten van Han

Parc Astérix

Tot 2 november

Speciaal voor Halloween opent het park een nieuw spookhuis, waar je opgesloten wordt in de catacomben. De attractie van 300 m2 bestaat uit 14 zalen die je de stuipen op het lijf jagen met plotse verzakkingen, lijken, rook en andere special effects. Daarvoor betaal je 5 euro bovenop je normale ticket. Bovendien blijft het park open tot 1 uur 's nachts op 30 en 31 oktober, en op 1 en 2 november. Die speciale tickets zijn online te koop voor 39 euro.

Foto Parc Astérix