Charles Leclerc (Ferrari) verovert pole

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Monegask Charles Leclerc (Ferrari) vertrekt morgen vanuit polepositie in de Grote Prijs van Singapore, de vijftiende manche in het WK Formule 1. Leclerc zette vandaag de beste tijd neer in de kwalificaties op het Marina Bay Street Circuit. Met een chrono van 1:36.217 bleef Leclerc de Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) met 0.191 voor.

Op de tweede rij staan Leclercs Duitse teamgenoot Sebastian Vettel (derde op 0.220) en de Nederlander Max Verstappen (Red Bull), vierde op 0.596. Achter hen starten de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en de Thai Alexander Albon (Red Bull).

Voor de 21-jarige Leclerc is het de vijfde pole uit zijn carrière, de derde op rij. Dit seizoen was hij ook al de snelste in de kwalificaties in Bahrein, Oostenrijk, Spa-Francorchamps en Monza. De Monegask won op 1 september in België ook zijn allereerste Grote Prijs en vierde daarna in Italië.

De Grote Prijs begint morgen om 20u10 lokale tijd (14u10 in België) en wordt gereden in kunstlicht. Lewis Hamilton won de GP van Singapore vorig jaar voor de vierde keer. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte van recordhouder Sebastian Vettel.

bron: Belga