Charleroi moet 2.500 euro boete ophoesten voor vuurwerk op Sclessin

Charleroi moet 2.500 euro boete ophoesten voor vuurwerk op Sclessin

Sporting Charleroi moet een boete van 3.000 euro betalen aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), nadat supporters op het veld van Standard meermaals Bengaals vuur en rookbommetjes hadden aangestoken. Dat besliste de Geschillencommissie gisteren. In de Waalse derby op Sclessin van 15 september stelde de aanwezige Match Delegate meermaals vast dat enkele fans in sector B4 van tribune 4 van Charleroi zich niet correct gedroegen.

Nog voor het competitieduel op gang was gefloten, tijdens de line-up, smeten ze met rookbommetjes en werd er ook Bengaals vuur aangestoken. Zeven vuurpijlen kwamen terecht op het speelveld. Daardoor werd de aftrap anderhalve minuut later gegeven dan aanvankelijk gepland.

In minuut 44 kwam er vanuit hetzelfde vak een bommetje terecht net achter de LED-boarding. Dat schrikte het stadion met een enorme knal op. In minuut 70 constateerde de match delegate opnieuw Bengaals vuur.

"Dergelijke feiten hebben geen plaats op een voetbalveld. Het is bovendien niet de eerste keer dat Sporting Charleroi zich voor het wangedrag van zijn de fans moet verantwoorden. Een boete van 2.500 euro is daarom op zijn plaats", aldus de Geschillencommissie.

bron: Belga