Charleroi maakt brandhout van Anderlecht

Charleroi heeft zich steviger genesteld op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Het won vrij makkelijk op het veld van Anderlecht met 1-3 na een partij met 3 rode kaarten en een owngoal.
Xavier

De wedstrijd die zich liet aankondigen als een duel tussen twee aan elkaar gewaagde teams, lag eigenlijk al iets na het halfuur in een definitieve plooi. Ervaren rot Olivier Deschacht had net een tweede gele kaart gekregen en mocht gaan douchen. Zijn eerste karton was het gevolg van een penaltyfout op Charleroi-spits Rezaei. De Israëliër ging zelf achter de bal staan en bezorgde zijn ploeg de voorsprong.

De wedstrijd had tot dan toe weinig te bieden, maar met een man meer kon Charleroi de forcing voeren. Nog voor de rust kregen de Carollo's twee uitgelezen kansen, maar zowel Rezaei als Benavente toonden te veel medelijden met de thuisploeg.

Anderlecht doet zichzelf de das om

Anderlecht kwam met gemotiveerd uit de kleedkamers en dwong Charleroi in de eerste minuten van de tweede helft achteruit. Een kwartier lang leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, tot Sven Kums een ongelukkige owngoal maakte. Zijn poging om Rezaei van zijn tweede van de avond te houden gleed voorbij zijn eigen doelman Matz Sels.

Het tweede doelpunt gaf de bezoekers meer vertrouwen. Ze speelden afwachtend en heel georganiseerd, zoals coach Felice Mazzu dat graag heeft, en deden Anderlecht pijn op de counter. Ondertussen bleek paars-wit machteloos. Met een man minder was het zo goed als onmogelijk om een gaatje te vinden in de verdedigende muur.

De genadeslag kwam een kwartier voor tijd, toen Benavente na een mooie dribbel de 3-0 binnenschoof. Iets later milderde Onyekuru de score met het hoofd tot 1-3. In een chaotisch einde kregen zowel Teodorczyk als Baby nog een tweede gele kaart, maar dat veranderde niets aan de uitslag.

Charleroi staat nu op zes punten van leider Club Brugge, dat makkelijk won van Lokeren. Anderlecht heeft al een achterstand van tien punten op de top van het klassement.