Charleroi herneemt training met 26 spelers

Charleroi herneemt training met 26 spelers

Sporting Charleroi heeft vandaag de trainingen hervat met het oog op het komende voetbalseizoen. Na een eerste bijeenkomst zaterdag en de fysieke tests dit weekend, trainden 26 spelers onder coach Felice Mazzu en de staf. Twee spelers waren niet aanwezig: de jonge Joachim Imbrechts en de Iraniër Ali Gholizadeh, die zijn land vertegenwoordigt op het WK in Rusland. De herneming vandaag was ook de kans voor Mazzu om de pers te woord te staan, voor een eerste keer in aanloop naar zijn zesde seizoen bij de Zebra's. "Ik heb een heel ijverige en fysiek fitte ploeg gezien. Ik heb van de tests van dit weekend gebruikgemaakt om de zaken af te stemmen op de sfeer en de discipline", aldus Mazzu.

Mazzu liet ook verstaan dat er de komende weken verandering op til is in de kern, met het oog op de transferperiode. "Ik heb de directie mijn wensen kenbaar gemaakt wat betreft het profiel van spelers dat ik graag zou willen. Er zal zeker wat meer beweging zijn wat betreft transfers vergeleken met de vorige jaren. Ik zou zeker rustiger zijn met een kern zo dicht mogelijk bij die die het seizoen zal aanvatten."

Met Omid Noorafkan haalde Charleroi deze mercato opnieuw een Iraniër binnen. Hij kon Mazzu alvast bekoren op de eerste training. "Hij heeft een uitstekende mentaliteit. Het is een speler die op heel wat verschillende posities kan spelen en die zei bereid te zijn waar dan ook te spelen, in functie van de noden van de ploeg."

De Zebra's spelen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cercle Brugge. Daarna spelen ze tegen Tubeke in Couvin op 6 juli, waarna de ploeg voor een week op stage gaat in Mierlo in Nederland. Dan volgt een vriendschappelijke wedstrijd tegen OGC Nice op 21 juli. Acht dagen later begint het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League voor Charleroi tegen Antwerp.

bron: Belga