Champions Trophy hockey - Australië wint laatste Champions Trophy, België wordt vijfde

Champions Trophy hockey - Australië wint laatste Champions Trophy, België wordt vijfde

Australië heeft zondag in het Nederlandse Breda voor de vijftiende keer de Champions Trophy in het veldhockey gewonnen. De Aussies versloegen in de finale India met 3-1 in de shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 met doelpunten in de 24e minuut van Blake Govers op strafcorner voor de Kookaburras en de gelijkmaker in de 42e minuut door Vivek Prasad. Australië-India was ook de finale van de vorige editie in Londen. Europees kampioen Nederland won de strijd om het brons. Onze noorderburen versloegen met doelpunten van Jeroen Hertzberger (strafcorner) en Mirco Pruijser Argentinië met 2-0.

Eerder zondag wisten de Red Lions beslag te leggen op de vijfde plaats. De wedstrijd tegen Pakistan eindigde op 2-2, maar België was beter in de shoot-outs (2-1). De Red Lions zijn nooit hoger dan de vijfde plaats geëindigd op de Champions Trophy. Bij hun eerste deelname, in 2012, werd België eveneens vijfde. In 2014 eindigden de Red Lions op plaats acht, in 2016 alweer op plaats vijf.

De Champions Trophy, voor het eerst gehouden in 1978, houdt er volgend jaar mee op, wegens de lancering van de Hockey Pro League. Die stelt de Red Lions in de gelegenheid zich voor te bereiden op de Wereldbeker eind november in het Indiase Bhubaneswar. Dat wordt het belangrijkste toernooi van het jaar voor het team van Shane McLeod.

bron: Belga