Champions League (v) - Anderlecht opent met vlotte winst tegen PAOK

Champions League (v) - Anderlecht opent met vlotte winst tegen PAOK

De Anderlecht Ladies zijn woensdag met een overtuigende zege begonnen aan hun Champions League-campagne. De paars-witte vrouwen wonnen in het Lotto Park met 5-0 van het Griekse PAOK Saloniki. Tine De Caigny opende in de toegevoegde tijd van de eerste helft de score. Meteen na de pauze verdubbelde Charlotte Tison de voorsprong. De Caigny (55., 72.), met haar tweede en derde, en Laura Rus (65.) deden de netten vervolgens opnieuw trillen.

Anderlecht organiseert de wedstrijden in groep 8 van het kampioenenbal. De Brusselse vrouwen spelen zaterdag (om 14u00) nog tegen het Noorse LSK Kvinner, vorig jaar kwartfinalist, en volgende week dinsdag (om 17u00) tegen het Noord-Ierse Linfield. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor de knock-outfase met 32 teams. 22 ploegen zijn rechtstreeks geplaatst voor die zestiende finales, de tien groepswinnaars vervoegen hen. Landskampioen Anderlecht is het enige Belgische team in de Champions League voor vrouwenteams.

Vorig seizoen sneuvelden de vrouwen van Anderlecht in de groepsfase van de Champions League. Ze werden tweede in groep 3, na Glasgow City dat zich plaatste voor de zestiende finales.

bron: Belga