Champions League - Standard treft Ajax in derde kwalificatieronde

Champions League - Standard treft Ajax in derde kwalificatieronde

Ajax heeft zich woensdagavond in de Merkur-Arena geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 1-3 op het veld van het Oostenrijkse Sturm Graz. Ajax won ook de heenwedstrijd (2-0). Standard kent zo zijn tegenstander in de derde kwalificatieronde. Klaas-Jan Huntelaar zette in de 39e minuut op een welgemikte voorzet van David Neres de 0-1 op het bord. In de 48e minuut verdubbelde de Serviër Dusan Tadic de score. Huntelaar prikte in de 77e minuut zijn tweede van de avond tegen de netten. De Oostenrijkse eer werd in 89e minuut nog gered via een owngoal van André Onana.

Standard ontvangt Ajax op 7 augustus op Sclessin. De terugwedstrijd vindt op 14 augustus plaats in de Amsterdam Arena. De sterkste uit de twee duels speelt tussen 21 en 29 augustus voor een kaartje voor de groepsfase van de Champions League. De verliezer mag zich troosten met een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Tijdens het seizoen 2016/2017 stonden de twee clubs al eens tegenover elkaar in de Europa League. Ajax won toen thuis met 1-0. De terugwedstrijd op Sclessin kende geen winnaar (1-1).

.

bron: Belga