Champions League - Scoreloos gelijkspel voor Lukaku en Batshuayi in Man Utd-Valencia

Het duel der Belgische spitsen, tussen Romelu Lukaku bij Manchester United en Michy Batshuayi bij Valencia, heeft geen doelpunten opgeleverd. Het bleef 0-0 tussen beide ploegsen op de tweede speeldag van de Champions League. Bij United begon naast Lukaku ook Marouane Fellaini in de basis. Thibaut Courtois moest bij Real Madrid opnieuw op de bank plaatsnemen. De wedstrijd op Old Trafford startte pas om 21u05 door een verkeersinfarct in de omgeving van het stadion. Batshuayi begon op zijn 25e verjaardag erg bedrijvig, maar doelpunten leverde dat niet op. De rest van de eerste helft was mooi in evenwicht, maar zonder veel uitgespeelde kansen, laat staan goals. In de tweede helft was het Lukaku die enkele kansen versierde, maar ook hij kwam niet tot scoren. Batshuayi ging na 72 minuten naar de kant.

Bij Lyon stond Jason Denayer centraal in de defensie, de Fransen speelden in eigen huis 2-2 gelijk gegen Shakhtar Donetsk. Junior Moraes (45. en 55.) maakte beide doelpunten voor de Oekraïners, Moussa Dembélé (71.) en Leo Dubois (72.) zetten het zaakje recht. In het doel van Real Madrid moest Thibaut Courtois opnieuw plaatsruimen voor Keylor Navas, maar de Koninklijke ging wel verrassend met 1-0 onderuit bij CSKA Moskou na een vroeg doelpunt van Nikola Vlasic (2.). In de andere wedstrijd in groep G haalde AS Roma met 5-0 uit tegen Viktoria Plzen. De 19-jarige Nederlander Justin Kluivert maakte zijn eerste doelpunt voor de Romeinen, Edin Dzeko was goed voor een hattrick.

Ook bij Benfica zat met Mile Svilar een Belgische doelman op de bank. De Portugezen wonnen met 2-3 bij AEK Athene. De twee Griekse doelpunten kwamen van de Griekse Belg Viktor Klonaridis (53. en 63.), die geboren werd in Seraing en nog voor de Belgische U20 uitkwam. Hij duwde tot twee keer toe van dichtbij een bal in één tijd tegen de netten. In diezelfde groep ging Ajax verrassend een punt rapen bij Bayern München, 1-1.