Champions League - Philippe Clement is tevreden met krappe bonus

Champions League - Philippe Clement is tevreden met krappe bonus

Club Brugge verdedigt volgende week dinsdag in Oekraïne een 1-0 zege in de terugmatch van de derde voorronde van de Champions League. "Als we scoren in Kiev, dan moeten zij al drie doelpunten maken", zo reageerde coach Philippe Clement na de wedstrijd. "Als je rekening houdt met het feit dat ik nog maar zes weken met deze groep samenwerk en dat er vandaag vijf nieuwe jongens op het veld staan, dan heb ik toch positieve dingen gezien", aldus de Brugse T1.

Na twee eenvoudige competitiezeges tegen Waasland-Beveren en STVV bleek Dinamo Kiev een veel stuggere tegenstander. Een penaltydoelpunt van Hans Vanaken zorgde ervoor dat blauw-zwart toch met een goede uitgangspositie naar Oekraïne kan afreizen. "Ik vind dat ons team elke week beter wordt. Dit is een niveau hoger dan de competitie. Maar dat wisten we op voorhand. Ik ben vooral tevreden over de eerste helft. We hebben hen daarin pijn gedaan, met goede loopbewegingen, veel diepgang en een goede opbouw van achteruit. Dat heb ik bij momenten gemist in de tweede helft. Er was te weinig rust aan de bal. Daaraan moeten we nog werken."

"We moeten tevreden zijn met dit resultaat. De nul houden is altijd goed in Europa", vervolgde Clement. "We gaan nu naar Kiev om doelpunten te maken. Als we scoren in Kiev, dan moeten zij er al drie maken."

Blauw-zwart speelde een mindere tweede helft, waarin de aanvallende intenties er niet uitkwamen. "Het was helemaal niet de bedoeling om te controleren in de tweede periode. We wilden eigenlijk een tweede doelpunt maken. Al was het ook zo dat er bij Kiev kwaliteit bij kwam met die twee wissels bij de rust."

Simon Mignolet slikte geen doelpunten bij zijn debuut. "Simon heeft direct een belangrijke rol gespeeld, met enkele belangrijke saves. Hij zorgde ook voor rust in het spel. Met slechts één training in de benen, is dat knap. Dat toont hoe matuur hij is en hoe belangrijk hij in de toekomst gaat worden voor Club."

"We zijn vrij goed begonnen en controleerden de wedstrijd in de aanvangsfase", reageerde Dinamo Kiev-coach Aleksandr Khatskevich. "Maar daarna wist Club Brugge ons vaak het leer te ontfutselen. In de tweede helft kwamen we zeker sterker voor de dag, onder meer dankzij twee wissels bij de rust die ons aanvallend meer mogelijkheden gaven. We zijn er dan vaak goed uitgekomen op de tegenaanval. We houden een positief gevoel over aan de tweede helft."

bron: Belga