Champions League - Pellegrini vreest dat zijn kapitein Vincent Kompany weer minstens maand buiten strijd is

Manchester City-manager Manuel Pellegrini vreest dat zijn kapitein Vincent Kompany weer minstens een maand buiten strijd zal zijn. De Rode Duivel hinkte dinsdag in de terugwedstrijd van de achtste finale in de Champions League tegen Dynamo Kiev al na zeven minuten met een kuitblessure van het veld. Kompany was nog maar een maand weer aan het spelen nadat een kuitblessure hem anderhalve maand aan de kant hield. "Jammer genoeg heeft hij weer een spierblessure in dezelfde kuit", bevestigde Pellegrini. "We zullen woensdag zien hoe ernstig het is, maar ik vrees dat hij toch zeker drie vierde van het seizoen dat ons nog rest zal missen. Zo'n spierblessure heeft gewoonlijk minstens een maand nodig om te helen."

"Voor Vincent is dit een zware klap, gelukkig is hij mentaal ijzersterk. Het is moeilijk om dit te aanvaarden, maar je kan niet anders. We zien woensdag wel wat het onderzoek uitwijst. Misschien valt het allemaal nog wel mee."

"We hebben met Vincent geen onnodige risico's genomen. Een risico is er natuurlijk altijd, maar hij had er zes wedstrijden zonder probleem opzitten en voor de match voelde hij zich goed. Er was helemaal geen probleem. Dit is gewoon pech."

Britse media rekenden uit dat Kompany sinds zijn komst naar Engeland in 2008 al veertien keer een kuitblessure opliep.

.

bron: Belga