Champions League - Napoli kan ondanks goal van Dries Mertens geen vuist maken tegen Real Madrid

Napoli is er dinsdag niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De Napolitanen verloren de terugmatch van de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid met 1-3. Dries Mertens leek met een goal in de eerste helft Napoli op weg te zetten naar een mirakel, maar met drie goals na de pauze nam Real Madrid alle spanning weg. Een vurig Napoli drukte Real Madrid, dat de heenmatch met 3-1 gewonnen had, in de beginfase tegen het eigen doel. Dries Mertens (24.) zorgde iets voor het halfuur voor de verdiende 1-0. De Rode Duivel knalde de bal op aangeven van Hamsik tegen de touwen. Napoli ging op zoek naar het tweede doelpunt, maar bijna kregen de Italianen het deksel op de neus. Cristiano Ronaldo raakte vanuit scherpe hoek de paal. Enkele minuten voor de pauze leek Mertens zijn tweede van de avond te gaan scoren, maar zijn opportunistische uithaal stierf, net als die van Ronaldo aan de overkant, tegen de paal.

In de tweede helft klaarde Real de klus op vijf minuten. Eerst kopte Sergio Ramos (52.) een corner binnen, en vervolgens devieerde Mertens (57.) een kopbal van opnieuw Ramos ongelukkig in eigen doel. Napoli was tegen het canvas gemept en kon niet meer reageren. In de toegevoegde tijd zette invaller Morata (90.+1) de 1-3 eindstand op het bord.

Arsenal had na de 5-1 nederlaag in de heenmatch een mirakel nodig tegen Bayern München. Walcott (20.) zette de Engelsen op het goede spoor, maar in de tweede helft liet de Duitse kampioen, geholpen door de uitsluiting van Arsenal-verdediger Koscielny in minuut 54, geen spaander heel van Arsenal. Lewandowski (55.), op penalty, Robben (68.), Costa (78.) en tweemaal Vidal (80. en 85.) zorgden voor een 1-5 pandoering.