Champions League - Cristiano Ronaldo verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar

Champions League - Cristiano Ronaldo verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar

Na afloop van de loting voor de groepsfase van de Champions League is de Portugees Cristiano Ronaldo donderdag verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar. De ster van Real Madrid haalde het voor zijn Welshe ploeggenoot bij Real Madrid, Gareth Bale, en de Franse spits van Atlético Madrid, Antoine Griezmann. "Het was een schitterend seizoen. Ik wil iedereen bedanken, ik ben zo gelukkig", verkondigde Ronaldo bij het krijgen van zijn prijs. "Ook Bale en Griezmann verdienden het. Trouwens sorry, Griezmann, voor de verloren Champions League- en EK-finale", kon er nog een grapje af bij de Portugees.

Cristiano Ronaldo won vorig seizoen zowel de Champions League (1-1, na strafschoppen tegen Atlético Madrid), als het EK (1-0, in en tegen gastland Frankrijk).

Ronaldo werd in 2014 ook al eens verkozen tot Europees Speler van het Jaar. Vorig jaar ging de prijs naar Lionel Messi (FC Barcelona).

Journalisten en afgevaardigden van de 55 leden van de UEFA stemden op Ronaldo, Bale of Griezmann. De Noorse Ada Hegerberg (Olympique Lyon) werd door hen verkozen tot Europees Voetbalster van het Jaar.

bron: Belga